fredag den 15. juni 2012


Hej allesammen :-)

Vores weekend i Hua Hin, var fantastisk. Vi havde vejret med os og nåede da at blive solbrændt endnu en gang. Vi skulle bo 30 km fra Hua Hin, hvilket var lidt nedern over, fordi vi tog til Hua Hin for at komme på natmarkede. Men vi fandt hurtigt et sted de lavede gode cocktails, endda med dansk bartender, hvilket var fantastisk. Stedet var HELT dødt, men vi havde det skide sjovt med pool og drinks. Lørdags slængede vi ved poolen, efter en gang god træning i fitness rummet. Om eftermiddagen tog vi ind til Hua Hin, med vores privat chauffør, helt VIP agtigt :-D Vi tog i Market Village og bagefter på natmarked, og vi havde nogle skide hyggelige timer!! :-) Hua Hin kan klart anbefales, det bedste sted vi har været hidtil..

Arbejdet bliver bedre og bedre. I mandags mødte vi en depressiv mand, som flere gange havde forsøgt selvmord. Sidst for en måned siden, hvor han drak forskellige kemikalier. Han vil ikke modtage hjælp og man kan ikke ligesom i DK tvangsindlægge hvis de er til fare for sig selv eller andre. Så det er bare at håbe han ikke får held med at tage sit eget liv. Hmm.. Heldigvis var der hjælp til familien. De fik psykologhjælp, som staten betaler, hvor de får redskaber til hvordan de takler situationen og hvor de får bedre forståelsen for hans sygdom. Vildt spændende at opleve!

Tirsdag var vi både på hjemmebesøg og på hospitalet (lægehuset). Her mødte vi bl.a en blind mand og en som var lam i venstre arm og venstre side af ansigtet efter en motorcykelulykke for 4 år siden. Vi kunne rådgive og vejlede dem, hvilket var rigtig dejlig endelig at kunne dele ud af sin viden til nogle der virkelig kan bruge den. Den blinde mand havde vildt tør hud og kløede rigtig meget. Det havde selvfølgelig givet ham nogle sår på benene som irriterede. Han fik derfor en lotion og vi forklarede ham vigtigheden i at holde kroppen blød og smidig. Han begyndte straks at smøre sine ben, med et smil på læben :-)

Manden der var lam i venstre side af ansigtet og armen, kunne ikke gå pga. for lang tids inaktivitet. Hver gang han prøvede at stå op, faldt han. Han trænede ikke, fordi han havde fået isat metal i benet. Men han havde ingen smerter og kunne sagtens bevæge benet, ligeså fint som højre der ikke fejler noget. Vi snakkede med ham om træning og viste ham nogle øvelser han kunne prøve, uden at skulle stå op. Da vi bagefter snakkede om livskvalitet sagde han at han ville ønske han en dag kunne stå op igen og det lød til at han havde fanget det med træning og faktisk taget det til sig, hvilket var en dejlig fornemmelse :-)

Onsdag skulle vi, ENDELIG, ud og se et plejehjem, og det var en af de bedste oplevelser vi har haft i de siste 3½ uge..





Stedet var fyldt med glæde og rigtig god stemning. Alle smilede og så godt tilpasse ud. Stedet var fyldt med smukke blomster og havde en sø udenfor, hvilket også var med til at skabe en god stemning. Det er ikke ligesom i DK, hvor man ofte mærker travlheden inden man træder indenfor. Her er de om dagen 12 personale til 185 beboere, men det siger jo også noget om at beboerne må være noget bedre end de vi ofte ser på plejehjemmene i DK. Om aftenen er der 2 personale, ligesom om natten. Personalet arbejde kun 4 timer om dagen, så gad vide hvordan de får det til at hænge sammen..

Men af hygiejniske principper kunne de helt sikkert lærer noget af DK. De bruger ikke handsker, til fx nedre hygiejne, kun mundbind.. Beboerne har ikke deres egen lejlighed, så man kan forestille sig at bakterier hurtigt spreder sig, hvis en lige har et uheld i sengen eller lign.. Hmm. De sover i sovesale.

Men nettet hernede er så ringe, at det tager 100 år at ligge billeder ind, så det orker vi ikke :-)

Badeværelset er et fælles rum, hvor der ligesom på offentlige toiletter er flere både med toiletter og gulvet er helt klistret af tis. I midten af rummet var der ligesom et stort badekar, hvor de ældre bliver vasket. Så sidder de på en stol og vasker sig i det samme vand, som bliver skiftet en gang om ugen.. Vi siger bare, godt det ikke er os!! Men de ældre er super glade og taknemmelige for at bo der, de får masser af socialt samvær, da kernen i plejehjemmet er aktiviteter. Så dagen er fuld af aktiviteter, det kan fx. være folkemusik, yoga, film, arbejde i haven, madlavning. Ja, alt hvad de kan have lyst til at lave! Og det er jo dejligt at se :-)

Efter vi havde været på plejehjemmet, skulle vi i templet fordi der var madlavning for ældre i dag. Det overskred virkelig vores grænser. Altså aktiviteten er god for de ældre, for de får lavet mad og får en masse socialt samvær! Men hygiejnen er i BUND!! De sidder på et tæppe på jorden, med maden og snitter det med urene fingre. Der render både børn og hunde rundt, så hår var der også at finde i maden.. Så klør de sig lige under foden og så fingrerne tilbage i maden. Det er man ikke ligefrem vant til i DK jo. Porcelænet vi skulle spise af, var ikke hvad vi ville kalde rent, så man var ikke helt tryg ved at skulle spise af det. Men vi lever endnu og fik da noget at spise, men det er ikke noget vi har lyst til at gøre igen. For det var faktisk ikke særlig behageligt, når det ikke lige er sådan noget man er vant til. Og selvom nogle måske tænker vi bare er sippet, så er det fordi de ikke selv har oplevet det :-)


Bagefter tog vi en tur til Bangkok for at shoppe og endnu en gang så vi en mand blive overfaldet midt på åben gade. Vi kender selvfølgelig ikke grunden, så man blander sig ikke, hvilket der heller ikke var andre der gjorde, men shit! Hvor er det bare skræmmende.. Puuha..
I weekenden skal vi til Pak Chong, hvor vi lørdag skal på en hel dags tur, hvor vi skal vandre ca. 3 timer i bjergene. Vi skal ud og se nogle vandfald og der er mulighed for at se vilde dyr, som elefanter, bjørne, aber og nogle andre vi ikke lige husker. Det glæder vi os helt vildt til!! Søndag morgen tager vi tilbage til Bangkok for at komme på weekendmarked, hvor der efter sigende skulle være omkring 8000 boder, med alt hvad hjertet begærer. Det må vi simpelthen se :-)

Så god weekend til alle jer derhjemme, når vi kommer så langt :-)
Kærlige hilsner fra Charlotte og Kira..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar