torsdag den 7. juni 2012

Så er der snart gået endnu en uge, hmm. Og det er stadig det samme. :-)
I fredags var vi på hospitalet som de kalder det. Det er hvad vi i Danmark kalder et lægehus. Et sted hvor der er en læge, et lille apotek, en tandlæge og en massør. Et lille hyggeligt sted, men ikke hvad vi forventede når de kalder det et hospital. Vi spurgte så hvad de gjorde når de havde brug for indlæggelse, hvor vi blev fortalt at der findes et stort hospital i Ayuathhaya (hvor vi bor), hvor man kan blive indlagt, opereret osv. Det har vi spurgt om vi kan komme ud og se, hvilket de er ved at undersøge. Vi krydser fingre!





Det der var mærkeligt ved dette hospital, var hygiejnen! Personalet havde en ens t-shirt på, som en slags uniform. Dog ikke tandlægen, som havde sit eget tøj på. Vi var med inde at se en ung fyr få rykket en tand ud. Det foregår ved at tandlægen står i hendes eget tøj, for fuldt åbne vinduer, i et IKKE sterilt rum, med IKKE sterile instrumenter.. Da indgrebet er ovre, skylles instrumenterne bare under alm. vand (som ikke må drikkes) og så er de igen klar til brug. Der er ikke noget der desinficeres!! Tydeligvis er der ingen hygiejniske principper og pga. den dårlige kommunikation, lykkedes det os ikke at få svar på om de havde hygiejniske principper, men ud fra hvad vi kunne se tyder det ikke på det.

Vi har spurgt faderen om vi ikke kan få lov at se nogle rigtig syge mennesker, måske nogle med cancer, hvor han fortæller os at der i Thailand ikke er ret mange med cancer, fordi de kun spiser de små dyr, som høns, fisk, kylling osv. Ikke ko og gris. Dette stillede vi stort spørgsmålstegn ved og blev ved at prøve at spørge ind til det og omformulerede det 100 gange, men han kom med samme svar hver gang. Så fik vi lov at snakke med lægen, som heldigvis kunne engelsk. Så kunne vi spørger ham om det med cancer, hvor han fortalte at de kun havde få i det distrikt, men at cancer var en udbredt sygdom ligesom i mange andre lande. Når man skulle have behandling, som kemo eller stråler, skulle man til cancer centeret som ligger 100 km fra Ayutthaya.. Han fortalte at de i distriktet tilbød samtaler, kurser, palliativ omsorg og god og kærlig pleje når man kommer i den sidste fase af livet. Dejligt at hører, for vi var godt nok bange for at de ikke rigtig havde udredning af cancer.

Det var en okay dag, men lige øv når man havde regnet med at se et rigtigt hospital.

Weekenden bød på en tur i Zoologisk have lørdag og en tur til Bangkok søndag. Turen til zoologisk have var rigtig god, bortset fra at sidde i en Tuk-Tuk (5 mennesker) i 3 timer. Det giver rigtig ømme baller! :-D Men vi fik lov til at fodre små tiger basser med sutteflaske. Tigerne var hvide og ca. 6 måneder gamle, hvilket vil sige at de var MEGET legesyge! Meget uhyggeligt, når man ikke har prøvet at lege med en tiger før :-P Men en helt fantastisk dag!



Søndag var endnu mere fantastisk, vi brugte 8 timer på at shoppe i Bangkok og kom hjem med mere end vi kunne bære. Det var helt fantastisk, og fik os i nogle timer til at glemme alt det trælse hernede :-D Det skal vi helt sikkert gøre igen inden vi skal hjem!

Mandag var der Big Buddha Day, hvor alle mødes i templerne og tilbeder Buddha. Det var en underlig oplevelse, når man har en helt anden tro. Man kan selvfølgelig også bare lade vær med at bede med, men det gjorde vi ikke. Thailænderne er vilde med at lærer en at bede, selvom vi overhovedet ikke forstår hvad der bliver sagt.. Men det var sjovt at opleve. Mange ældre deltager i denne dag, som afholdes 4 gange årligt, fordi det er en meget social ting, hvor de snakker med rigtig mange andre ældre mennesker. Efter vi havde bedt og mediteret, skulle vi se på at munkene spiste deres mad, hvorefter vi selv fik middagsmad. Og om aftenen skulle vi mødes med nogle ved et andet tempel, hvor man skulle gå rundt om templet nogle gange med en blomst i hånd, mens en munk læste noget op fra ”biblen” og bagefter skulle man bede for Buddha igen.

Tirsdag blev arbejdsdagen lidt mere spændende. Vi kom ud til en dame som intet kunne selv, udover at vinke lidt med den ene hånd og vifte lidt med tæerne. Hun var ramt af knogleskørhed, men havde heldigvis en fantastisk datter som hjalp hende hele dagen lang, med alt! Fantastisk at se deres gode mod og vilje..

Efter arbejde ville vi finde et marked vi havde været på en af de første dage vi var her, men endte med at fare vild og havde cyklet ca. 20 km, så da nåede vi ikke så meget andet end at cykle. Men ingen tager jo skade af lidt motion J

Arbejdet onsdag og torsdag har helt klart budt på flere spændende oplevelser. Vi har set to demente, en blind, en døv, en med KÆMPE struma og 2 med apopleksi, som var halvsidig lammede. Så nu begynder det at blive spændende.

I dag efter arbejde tog vi på marked igen, hvor vi så en meget skræmmende ting. Der kom en mand vraltende ned gennem boderne og folk flyttede sig fra ham. Enten var han fuld ellers var han ramt af en slem sygdom. Folk begynder at skubbe ham, slå ham og sparke ham indtil han vælter. Hvor folk bare står og griner og peger på ham.. Hvor var det dog frygteligt og intet kan man gøre!! :-S Hvor er det vildt frustrerende, der var ingen der kunne engelsk og kunne fortælle os hvad der skete.. Manden gjorde intet for at forsvare sig, han tog bare i mod og rejste sig op og gik videre.. Frygteligt!!


Men vi holder weekend nu, for i morgen tager vi på weekendtur til Hua Hin, hvor den står på total afslapning og herre meget shopping!! Yaaay :-D Det ser vi frem til..


God weekend til folket :-D




Ingen kommentarer:

Send en kommentar