tirsdag den 29. maj 2012

Så startede vi på "arbejde" :-D

Heej igen :-)

Vil lige starte med at sige at vi nu har lært at lave tigerbalsam og forårsruller! Tigerbalsammen er meget effektiv og super god! Og forårsrullerne var super skønne! :-D Og vi havde en helt fantastisk tur til Koh Samet.. Det var så lækkert med luksus, for det var det virkelig. Men Thailand er ikke hvad vi regnede med..
Her er affald alle vegne og folk smider det bare hvor de har lyst, selvom der er sat skraldespande op. Og pga. den høje temperatur (40-45 grader), giver det en frygtelig lugt!! Så vi glæder os til at komme til DK, som pludselig virker meget rent! :-) Derudover er menneskerne hernede ligeglade med dyrene, de slår og sparker dem, selvom de bare ligger og sover. Det er frygteligt at se på, især når man er total hunde elsker :-( Når man så kalder hundene til sig for at kæle med dem, nyder de det i fulde drag. Det er nogle dejlige hunde!! :-)

Men efter en skøn weekend, var vi klar til at starte på arbejde mandag, hvor vores forventninger var at vi skulle se syge mennesker som bor ved deres familier, men sådan var det ikke..

Mandag kørte vi til et tempel i byen, hvor der sad 6 ældre mennesker og bad deres bøn til Buddha, fordi det var Buddha-Day. Mennesker her var mellem 72 og 81 år og det vildeste de fejlede var ondt i deres knæ og lidt forhøjet blodtryk. Så endten er deres udredning af sygdomme her nede meget ringe eller også er de ældre meget raske :-) Knæsmerterne forstår vi, fordi de absolut ikke kender vi godt arbejdsmiljø og gode arbejdsstillinger. Når de sidder og snakker, sidder de i skrædderstilling. Man skal have fødderne væk fra personen man snakker med, så en time i den stilling og vores knæ var total ømme !
Men vores arbejde denne dag stod i at ham faderen i huset snakkede med en ældre af gangen, hvor han bagefter fortalte og hvad de hed, deres alder, deres tidligere og nuværende arbejde og så deres "lidelser". Og så fik vi afvide hvad de fik udbetalt pr. månede af staten, ligesom pension der hjemme.
Vi mødte på arbejde kl. 9 og havde fri kl. 11.. Vi tænkte at det nok bare var fordi det var første dag, men nej...

Tirsdag (i dag) hed arbejdsdagen også 9-11, selvom vi har sagt til dem at vi gerne vil arbejde mellem 30-32 timer om ugen.. Hmm.. Men i dag kørte vi rundt og besøgte nogle ældre i deres eget hjem og her snakkede faderen også bare med dem og fortalte os de samme ting som igår. Det er ikke hvad vi havde forventet. Så nu venter vi at se om ugen bliver mere spændende og måske opfylder flere af vores krav for at kunne nå vores mål i forhold til uddannelsen. Ellers må vi tage en snak med faderen og koordinatoren i weekenden :-)





De besøg minder lidt om hvad vi derhjemme kalder forebyggende hjemmebesøg, hvor der lægges vægt på at hører om ernæring og træning, men der handles ikke på hvad man hører og ser, hvilket vi synes er lidt underligt. Og pga. den dårlige kommunikation, er det svært at få besvaret alle spørgsmålene. Men når vi skal holde møde med koordinatoren, kan der forhåbentlig komme nogle svar :-)

Fredag vil faderen vidst tage os en tur på hospitalet for at vi kan se hvordan det foregår og så har vi efterspurgt at komme ud og se et plejehjem, dette vil han få arrangeret. Så det glæder vi os rigtig meget til!!

De ældre her nede er rigtig søde og åbne mennesker. De fortæller gerne deres historie og lader os tage billeder, både af dem og sammen med dem og også af deres familie.. Men kulturforskellen er helt enorm, større end man kan forestille sig! Vi skal være SÅ taknemmelige for hvad vi har i Danmark og for vores sundhedssystem, for her nede er der slet ikke noget der kunne ligne hvad vi har. Deres pension hedder oftest 700 Bath pr månede, hvilket er 126 kr. Og hernede rækker 700 Bath ikke langt.. Så må familien betale resten, dog får de ofte medicin betalt af staten.

Selvom vi savner DK af pommeren til og tæller dage til vi skal hjem, nyder vi at være her og se den kæmpe kulturforskel. Det er fantastisk, vi får set en masse flotte ting. Vejret er dog ikke særlig godt selvom der er MEGA varmt. Her overskyet og MEGET regn, selvom vi altid har hørt at det ikke regner ret meget i regntiden. Det er i hvert fald løgn, for den sidste uge har det regnet flere gange hver dag og når det regner, så regner det rigtig meget !! :-D

Lige nu bor der 3 andre frivillige her også, så det er dejligt at have nogle at dele sine oplevelser og frustationer med. En kommer fra australien og 2 er her sammen fra Kina. Så her lærer vi en del fra hinanden, det er dejligt :-)

I hører snart fra os igen :-)

Ses snart, Kira & Charlotte..



Ingen kommentarer:

Send en kommentar